Klaipėdiečiai baseine lips į drakono valtį

„Lietuvoje tai – naujiena. Šaltojo sezono turnyrus baseinuose “8 prieš 8„ planuojame vykdyti iki balandžio vidurio. Turnyras įgauna pagreitį ir numatome iki 8 tokių renginių, o šiltuoju metų laiku kelsimės į miestų bei miestelių vandens telkinius ir Drakono valčių festivalius matysite visur, tarp jų – ir per šiųmetę Jūros šventę“, – „Vakarų ekspresui“ sakė Lietuvos drakonų valčių federacijos generalinis sekretorius Saulius Štarolis.

Tai turėtų būti įdomus reginys ir žiūrovams, kadangi išvysti įspūdingo dydžio – apie 15 metrų – drakono valčių kovas Lietuvoje – išties kažkas neįprasto ir intriguojančio.

Šįkart į vieną valtį veidais vieni į kitus lips dvi skirtingos komandos – po 8 narius.

Davus teisėjui startą, kiekviena stengsis kuo darniau ir greičiau irkluoti, kad pirmoji įveiktų žymą ir laimėtų.

Tai tarsi virvės tempimas, tačiau viskas vyksta be virvės, o sėdint dviem komandoms vienoje drakono valtyje.

Norinčios išbandyti savo jėgas komandos gali registruotis el. paštu komanda@dragonboat.lt.

„Lietuvoje tai – naujiena. Šaltojo sezono turnyrus baseinuose “8 prieš 8„ planuojame vykdyti iki balandžio vidurio.

„Noriu pabrėžti, kad tai – smagios varžytuvės, kurios nereikalauja didelio fizinio pasiruošimo. Komandas gali sudaryti tiek vyrai, tiek moterys, tiek mišrios poros. Smagu geras laikas, azartas, emocijos ir judesys. Tiesiog per smagų laiką propaguojame sveiką gyvenimo būdą ir meilę sportui. Dalyvauti mūsų organizuojamuose renginiuose gali visi, kas tik nori. Mes mielai visus priimame, apmokome ir įliejame į drakono valčių sporto kolektyvą“, – akcentavo S. Štarolis.

Straipsnis iš www.ve.lt

Leave a Comment